Kayıp Kızlar Bulundu

Ankara’nın Kazan ilçesinde aynı apartmanda yaşayan, 3 günden beri kayıp olan kız arkadaşlar 13 yaşındaki E.N.B ve 15 yaşındaki İ.B, Facebook’tan tanıştıkları erkeklerle birlikte Beypazarı’nda bulundu.

GÜNCEL - 2014-09-22 16:51:25

Ankara Kazan ilçesinde Atatürk Mahallesinde bulunan bir apartmanda komşu olan ailelerin kızları yaklaşık 3 gündür kayıp. Kayıp olan kızları E.N.B ve İ.B’nin bulunması için Kazan polisine ihbarda bulunan aileler, meraklı bekleyiş içerisindeydi. Kazan Ortaokulu 2. Sınıf öğrencisi olan kızların bulunması adına polisler harekete geçti. Polis, ihbar üzerine, kızların arkadaşları, öğretmenleri ve Facebook hesapları üzerinden yazışmalarına ulaşarak teknik takip sonucunda arkadaşlarına ulaşabildi.

 

Kızlar kaçmaları ardından ailelerine ‘İyiyiz’ mesajı göndermiş. Ancak daha sonra telefonlarını kapatmış. Polis ekiplerinin aramaları sonucunda, kızların buluşarak kaçtıkları arkadaşlarının cep telefonları sinyallerine 24 saat geçmediği için ulaşıldı ve kızların yerleri tespit edildi.

 

 

Kızların yerleri tespit edildikten sonra polis, Beypazarı’na gitti. Beypazarı’nda bir inşaatın yakınlarında dolaşarak gördükleri kızları ve arkadaşlarını yakalamak için takibe başlayan polisi gören kızların erkek arkadaşlarından biri kaçmayı başardı. Kızların diğer arkadaşları ve kaçan kızlar polis tarafından yakalanarak ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. İfadeleri alınması ardından tutuksuz yargılanan 18 yaşı üzerinde oldukları tespit edilen genç ve kızlar dışında diğer arkadaşlarının yakalanması için polisler arayışta. Kızların aileleri tarafından polis ve devlet yetkililerine yardım istemi ile yapılan şikayet üzerine ise, Kazan Savcılığı soruşturma başlattı.

Günün Diğer Haberleri