‘Burası Benim Devletimse Çıkın Dışarı’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Esbaşkanı Gültan Kışanak, Suriyeliler’in sınırdan geçiş yaptığı Suruç’a gitti. Esbaşkan Kışanak ile askerler arasında gerginlik yaşandı

GÜNCEL - 2014-09-22 17:55:37

Öğle saatlerinde yayınladığımız haberde Aralarında HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, İbrahim Binici ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın da bulunduğu yaklaşık bin kişilik bir grup, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Mürşitpınar’da DBP’lilerin kurduğu direniş çadırı önünde toplanarak, Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’ye geçmeye çalıştığı belirtilmişti. Gruba polis ve asker tarafından biber gazı ve tazyikli su ile müdahalelerde bulunulmuştu. Müdahaleler ardından bir askerle konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Esbaşkanı Gültan Kışanak, askere "Senin devletin bana söz verdi"  diyerek tepki gösterdi. Ancak Kışanak bu dözü üzerine askerden beklenmedik bir cevap aldı. Asker Kışanak’a ''Burası benim devletimse, benim toprağımsa çıkın dışarı" dedi.

 

Askerin verdiği yanıt üzerine oldukça sinirlenen Kışanak askere, "Ne toptrağı? Burası senin babanın toprağı değil. Sen nasıl böyle konuşuyorsun?"  dedi.

Günün Diğer Haberleri