'IŞİD'ci erkekler bizi görünce...'

IŞİD tarafından kaçırılarak 101 gün boyunca eşir tutulan 49 rehin arasında bulunan, Musul Başkonsolosluğu’nun aşçışı Fatma Köksal yaşadıklarını anlattı.

GÜNCEL - 2014-09-23 16:48:55

IŞİD tarafından rehin alınan, yıllarca Dışişleri Bakanlığı’nda aşçı olarak çalışan çift Fatma ve Ersan Köksal yaşadıklarını anlattı. 

 

‘BAŞIMA KURŞUN SIKIN BURAYI AÇTIRAMAZSINIZ’

Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın başına silah dayayarak Yılmaz’ı ölümle tehdit ettiklerini söyleyen Köksal, Yılmaz; “Başıma kurşun sıkın bana orayı açtıramazsınız"  dedi, diyerek sözlerine devam etti.

 

Yaptığı açıklamalar devam ederken Müslüman olup olmadıklarının teyit edilmesi amacı ile ilk olarak camiye götürülüp namaz kıldırıldıklarını da ifade etti.


‘KADINLARI GÖRÜNCE’

Rehin alınan Fatma Köksal IŞİD’ci erkeklerin kadınları gördüklerindeki tepkilerini ise şu şekilde anlattı:

 

'Bize uzun, siyah bir elbise getirdiler. Arada hava aldırmak için bahçeye çıkarıyorlardı bizi. Kadın IŞİD'ciler bizi tırnağımıza kadar arayıp kontrol ediyorlardı. Namaz kılmamız isteniyordu, kılmayanlara neden kılmıyorsun diye soruyorladı. IŞİD'ci erkekler bizi görünce hemen arkalarını dönüp 'haram haram' diyorlardı ve kafamızı örtmemizi istiyorlardı. Pantolon giymemize karşı çıkıyorlar ona da haram diyorlardı.

Günün Diğer Haberleri