Savaşa Gidiyorlar

İstanbul Otogarı’nda yaşanan yoğunluk devam ediyor. Suriye’den savaştan kaçıp İstanbul’daki akrabalarının yanına yerleşmeye gelenlerin yanı sıra İstanbul’dan Suriye’ye savaşmaya gidenlerin olduğu da gözlendi.

GÜNCEL - 2014-09-23 17:27:38

Özellikle Şanlıurfa’dan gelen otobüslerde bulunan yolcuların çoğu Suriye’den geliyor. Halep ve Kobani’den gelenlerin olduğu otogarda, İstanbul’da tanıdıklarının yanına yerleşmek için gelenler var.

 

Değişik durumlara sahne olan büyük İstanbul Otogarı’nda bir ailede bulunan Ayşe adındaki yaşlı kadın, "Bombaların sesini duyarak yaya olarak kaçtık. Önce Suruç’a, şimdi buradaki akrabalarımızın yanına geldik. Mayın tarlalarının içinden yürüyerek geldik. Mayın patlaması yaşayan arkadaşlar var" açıklamasında bulunurken, bir başka aile Ali ismindeki tanıdıklarını bulmak için DHA muhabirlerinden yardım istiyor.

 

Suriye’den İstanbul’a gelenlerin yoğunlukta olduğu otogarda, İstanbul’dan Suriye’ye savaşmaya gidenlerden göze çarpıyor. 1,5 yıl önce Kobani’den gelen ve İstanbul’da bir tekstil firmasında çalışmaya başlayan Muhammet ve Şaban kardeşlerden Muhammet, önce kürtçe daha sonra dili döndüğü kadar yaptığı Türkçe açıklamada, "Bombaların sesini duyarak yaya olarak kaçtık. Önce Suruç’a, şimdi buradaki akrabalarımızın yanına geldik. Mayın tarlalarının içinden yürüyerek geldik. Mayın patlaması yaşayan arkadaşlar var" şeklinde konuştu.

Günün Diğer Haberleri