Daha 15 Yaşında

Henüz 15 yaşında olan Rus halterci Maryana Naumova, ABD’de katıldığı yarışmada, 3. Denemesinde tam 145 kilogram ağırlığı hiç zorlanmadan kaldırarak, büyük bir rekora imza attı.

DÜNYA - 2014-09-24 14:08:42

Akşam Gazetesi’nde yayınlanan habere göre, 19-22 Eylül tarihleri arasından Las Vegas’ta düzenlenen ‘Mister Olympia’ vücut geliştirme gösterisinde 15 yaşındaki Rus halterci Maryana Naumova, genç kızlar arasında 145 kilogram ağırlık kaldırarak bir rekora imza attı.

 

‘Yatış pozisyonunda ağırlık kaldırma’ dalında 3. Denemesinde 145 kilogram ağırlığı zorlanmadan kaldıran 15 yaşındaki genç kız, ’Yarışlarda tabii ki, yaklaşık bir yıldır ulaşmaya  çalıştığım 150 kg’ya çıkmayı hayal ediyordum. Maalesef  şimdilik hedeflediğim sınırın beş kilo altında durmak zorunda kaldım. Sonuç yine de fene sayılmaz ’’ diye açıklama yaptı. Bir dahaki yarışları ise genç sporcunun vücudunda görülen kasılmalar sebebi ile doktorlar tarafından iptal edildi. Genç sporcunun hayalleri arasında Global Powerlifting Alliiance (GPA) Dünya Şampiyonası’na katılmak ve 15 kg kaldırarak sınırı geçmek var.

 

ARNOLD SSHWARZENEGGE'DEN TEBRİK

Daha önceden Arnold Schwarzenegger’in ABD’nin Columbus kentinde düzenlediği ‘Arnold Classic 2013’ spor etkinliğine katılarak 105 kilogram ağırlığı sırtüstü yatarak kaldıran Naumova, organizede 90 kilo kaldırdığı ağırlığın üzerine 15 kilo ekleyerek 105 kiloya çıkardığı için Arnold Schwarzenegger tarafından tebrik edilmişti. 

Günün Diğer Haberleri