Erdoğan’dan Obama ve Putin’e davet

Halk tarafından Türkiye’nin 12.Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gelecek hafta Perşembe günü yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı forsunu Abdullah Gül’den devralacak. Törene yabancı devletlerden önemli isimlerin davet edilmesi ilklerin yaşanmasına sahne olacak.

GÜNCEL - 2014-08-20 09:17:43

28 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı yemin töreni öncekilerden farklı olacak. Yabancı devlet başkanlarının ilk defa davet edildiği törende ABD Başkanı Obama ve Rus lider Putin’in törene temsilcilerini göndermesi bekleniyor.


Türkiye’nin halk tarafından seçilmiş 12. Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “farklı bir Cumhurbaşkanı profili” ve “yeni teamül” profili çiziyor.


Halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Erdoğan’ın Meclis’teki yemin töreni de ilklere sahne olacak.


GENİŞ ÇAPLI DAVET

Önceki yemin törenleriyse Meclis’in bir faaliyeti olarak görülüyordu ve bu yüzden yabancı devlet adamları davet edilmiyordu.


Yemin törenine katılması için başta ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmak üzere dünya liderlerine de davetiye gönderildi. Obama ve Putin’in temsilci göndermesi bekleniyor.

Yemin törenine, Türk cumhuriyetlerinden ve başta Katar olmak üzere Körfez ülkelerinden de devlet başkanı düzeyinden katılım olacak.

Günün Diğer Haberleri