ABD'de tansiyon yükseliyor

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri'nin St. Louis kentininin Ferguson mahallesi yakınlarında 18 yaşındaki siyahi bir genç, polis kurşunlarının hedefi olmuştu. Michael Brown adlı gencin polis tarafından öldürülmesi tüm siyahileri sokağa dökmüştü. Olaylara yenisi eklendi. Bir siyahi genç daha polis tarafından öldürüldü.

DÜNYA - 2014-08-20 09:50:47

ABD'de yaşanan olaylara bir yenisi daha eklendi. Ferguson civarında polis siyahi bir kişiyi daha vurarak öldürdü. Polis, öldürdüğü siyahinin kendisine bıçak çektiğini ve tutarsız davranışlarda bulunduğunu iddia etti.

 

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, St. Louis'de görevli iki polis memuru, Ferguson'a birkaç mil ötede, kendilerine yaklaşarak bıçak çeken siyahi bir adamı vurarak öldürdü.

Polis Şefi Sam Dotson, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 yaşındaki adamın yakındaki bir marketten enerji içeceği ve kek tarzı bir yiyecek satın aldığını, "caddede bir geri bir ileri giderek, tutarsız davranışlar sergilediğini" kaydetti.

Dotson, polis memurlarının adamdan defalarca bıçağı yere bırakmasını istediklerini, ancak adamın "Vur beni, şimdi öldür beni" şeklinde yanıt verdiğini söyledi. Dotson, bıçaklı kişinin, polis memurlarından birine 1 metreye kadar yaklaştığını belirtti.

 

Olay yerine gelen polis ekipleri bölgede güvenliği sağlamak için tedbirler alıyor.

Kaynak: AA

Günün Diğer Haberleri