Duşakabin Temizliği İçin Püf Noktaları

Uzun süredir kullanılan duşakabinler de zamanla lekeler oluşur, buna iyi temizlenmeyen şampuan artıkları, sudaki kireç, neme bağlı rutubetlenme ve su lekeleri sebep olur. O zaman sizlere birkaç yöntem ile bu lekelerden nasıl kurtulacağınızı anlatalım.

YAŞAM - 2018-01-03 21:51:48

Uzun süredir kullanılan duşakabinler de zamanla lekeler oluşur, buna iyi temizlenmeyen şampuan artıkları, sudaki kireç, neme bağlı rutubetlenme ve su lekeleri sebep olur.  O zaman sizlere birkaç yöntem ile bu lekelerden nasıl kurtulacağınızı anlatalım.

Etkili çözümler için duşakabin temizliğinde banyo yüzeyleri  için uygun olarak üretilmiş özel krem ve sıvılar, çeşitli kireç sökücüler kullanabilirsiniz. Maddeyi bir sünger yardımı ile girintilere ve köşelere uygulayın çünkü lekelenmeler  en çok bu bölgelerde oluşur.  Ulaşılması zor bölgeler için diş fırçası kullanabilirsiniz. 

Evde pek çok yüzeyin temizliğinde de kullanıldığı gibi duşakabinlere de en uygun  doğal temizlik ürünü sirkedir.  Sirke ve  karbonat karıştırılarak lekeli bölgelere uygulanabilir. Şunu  da belirtelim ki ister kimyasal maddeler ister doğal ürünler duşakabin ne ile temizlenirse temizlensin kalıntılar bölgeden iyice temizlenmeli aksi takdirde bölgeye zarar verebilir.

DUŞAKABİN CAM TEMİZLİĞİ
Duşakabinlerin camlarının temizliğimde de en etkili yöntem sirkedir , sirke ile karbonat macun kıvamına getirilir ve  sünger yardımıyla cam bölgeye uygulanır 15 -20 dakika beklettikten sonra kalıntı kalmayacak şekilde iyice ovarak durulanır.
Bir diğer yöntem de araba camlarında kullanılan yağmur kaydırıcı sprey uygulanması  bu uygulama sırasında dikkat edilmesi gereken tek önemli nokta camın kuru olması. Yağmur kaydırıcı spreyi araba malzemesi satılan yerlerden ve büyük marketlerden temin edebilirsiniz. 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Banyo temizliği sık sık yapılmalıdır uzun aralıklarla yapılan banyo temizliklerinde lekelerin çözünmesi zorlaşabilir.
Banyodan çıkarken duşakabin kapağını açık bırakarak camın iyice kurumasını   sağlarsak lekelenmeleri  geciktirebiliriz.
Ağır kimyasallar tuz ruhu, çamaşır suyu  gibi. Ciltle temas ettiğinde  veya solunması halinde ağır hasarlara yol açabilir. 
Ayrıca yoğun kimyasallar banyo fayanslarını eritebilir.

 

Günün Diğer Haberleri