Ekipler Helikopterle Bölgede! Dağda Donmanın Eşiğinde Yardım Bekleyen 5 Kişi İçin Kırmızı Alarm

Uludağ’da yürüyüşe çıktıktan sonra geri dönemeyen 5 kişinin kurtarılması için ekipler alarma geçti. Yürüyüş yaparken indikleri 6 metrelik şelalede mahsur kalan 5 kişinin donmamak için ateş yaktıkları ve kurtarılmayı bekledikleri öğrenildi.

GÜNCEL - 2018-01-07 23:40:51

Uludağ’da yürüyüşe çıktıktan sonra geri dönemeyen 5 kişinin kurtarılması için ekipler alarma geçti. Yürüyüş yaparken indikleri 6 metrelik şelalede mahsur kalan 5 kişinin donmamak için ateş yaktıkları ve kurtarılmayı bekledikleri öğrenildi.

Kış aylarında en çok tercih edilen tatil bölgesi olan Uludağ’da yürüyüşe çıkan ve geri dönemeyen 5 kişi yaklaşık 6 metrelik şelale mevkiinde mahsur kaldı. Geri dönemeyeceğini anlayan 5 kişinin jandarmayı arayarak yardım istedikleri öğrenildi.

JANDARMA ARAMA KURTARMA EKİPLERİ ALARMA GEÇTİ

Jandarma ekiplerine düşen ihbar sonrasında Jandarma Arama Kurtarma Ekiplerinin mahsur kalan 5 kişiyi kurtarmak için harekete geçtiği belirlendi. Jandarma ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları devam ederken alınan bilgiler arasında, şelale mevkiinde mahsur kalan 5 kişiden birinin ayağının kırık olduğu bu yüzden de bölgeye helikopter istendiği belirtildi. 

GRUBUN YERİ TESPİT EDİLDİ

Yürüyüşe çıktıktan sonra yaklaşık 6 metrelik şelaleden geri dönemeyen ve havanın kararmasıyla şelalede mahsur kalan 5 kişinin çok üşüdükleri ve bütün eşyalarını şelalenin üst kısmına bıraktıkları için ısınamadıkları belirtilirken donmamak için ateş yakarak ısınmaya çalıştıkları öğrenildi. Jandarma ekiplerinin şelalede mahsur kalan 5 kişinin yerlerini tespit ettiği öğrenilirken kurtarma çalışmalarına devam ettikleri öğrenildi. Yürüyüşe çıkan 5 kişinin Bakacak bölgesinde önlerine çıkan patikaya girerek tesadüfen şelaleye indikleri ve bir daha geri dönemedikleri öğrenildi. 

KURTARMA HELİKOPTERİ FIRTINAYA TAKILDI

Uludağ'da doğa yürüyüşüne çıktıktan sonra geri dönemeyen 5 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ederken bölgeye çaığrılan askeri helikopterin fırtına takıldığı ve bölgede meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle inişini gerçekleştiremediği öğrenildi. Askeri helikopterin 3 kez bölgeye iniş yapmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı ve bölgeden geri dönmek zorunda kaldığı bilgisine ulaşıldı. Yetkililerden yapılan açıklamada, hava şartlarının uygun hale geldiğinde helikopterin bir kez daha havalanacağı belirtildi. Öte yandan bölgedeki fırtına yalnızca helikopteri değil jandarma kurtarma ekiplerini de zor durumda bırakıyor. Ekipler mahsur kalan 5 kişiye ulaşabilmek için çalışmalarına devam ederken bölgedeki buzlanma ve fırtınanın işlerini zorlaştırdığı ancak kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceği belirtildi.

 

Günün Diğer Haberleri