Gazze'de katliam sürüyor

İsrail, dün 24 saatlik ateşkes sözünü bozdu. Saldırılara başlayan israil Gazze'de 25 hedefi vurdu. Enkaz altında kalanlar Şifa Hastanesi'ne kaldırılıyor.

DÜNYA - 2014-08-20 09:54:34

İsrail, Benyamin Netanyahu'nun emri ile ateşkesi bozdu. Ateşkesin bozulmasının ardından Gazze şeridinde saldırılarını sürdüren İsrail, 25 hedefi vurdu. Hava saldırılarından endişe eden sınır bölgelerindeki Filistinliler, evlerini terk etmeye başladı. Kudüs'te ise Gazze'den roket saldırısı yapılacağı uyarısı yapan siren sesleri duyuluyor.

 

İsrail'e ait savaş uçakları ve Gazze Şeridi'nin doğusunda mevzilenen topçu birlikleri, çeşitli bölgelerdeki tarım arazilerini ve boş alanları bombaladı. İsrail'in Gazze'deki Al Naser bölgesine düzenlediği saldırılar sonucu birçok ev ve bina yıkıldı. Çoğunluğu kadın ve çocuktan oluşan insanlar  saldırı sonucu evlerin altında kalarak can verdi. Enkaz altından çıkartılan ölü ve yaralılar Şifa Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

Sınır bölgelerindeki hareketlilik ise devam ediyor. Refah ve Han Yunus kentlerindeki yüzlerce Filistinli evlerini terketti. Evlerini terkeden ailelerin, yakın çevrelerdeki devlet okulları ile Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na bağlı okullara sığındığı belirtildi.

 

İsrail'in, Gazze'den yapılacak roket saldırılarına karşı Kudüs halkını sirenlerle uyardığı bildirildi.

 

Kaynak: Trt

Günün Diğer Haberleri