Hava Saldırılarında Yanlış Hedef

Kürtçe yayın yapan bir haber sitesinin iddiasına göre, Kobani'de IŞİD hedeflerini bombalayan koalisyon yanlışlıkla 6 YPG'liyi de öldürdü.

DÜNYA - 2014-10-16 15:02:43

Kürtçe yayın yapan haber sitesi Rudaw'ın Skynews'in Arapça aktardığı habere göre, Kobani'de IŞİD'e hava saldırısı düzenleyen ABD ve koalisyon ülkeleri uçaklarının hedefleri şaştı. Uçaklar 6 YPG'yi vurdu. 

 

 

Henüz resmi bir açıklama bulunmayan olayla ilgili daha detaylı bilgiler bekleniyor. Ayrıca özellikle son 2 gün içerisinde artan bombardıman ardından hedef alınan 16 bina vurulurken, yüzlerce mensubun da öldüğü bildiriliyor.

 

ÇOK SAYIDA IŞİD MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

 

Son dönemlerde IŞİD'e karşı yapılan hava operasyonlarında, ABD uçaklarının Kobani ve çevresinde çok sayıda IŞİD mensubunun öldürüldüğü açıklaması yapıldı. Bu açıklama ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğamiral John Kirby tarafından yapıldı.

 

Kirby, Kobai'nin hala IŞİD'in eline geçme tehlikesinin olduğunu belirterek, "Kobani'de eskisinden daha fazla IŞİD üyesi var. Ayrıca kentteki nüfusun çoğu tahliye edildi" diye sözlerine devam etti.

  

'KURTULUŞ MÜJDESİ VERECEĞİZ'

 

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslüm gazetecilere, "Koalisyon güçlerinin, IŞİD hedeflerine yönelik saldırıları çok etkili oldu. Kısa zamanda Kobani'nin kurtuluş müjdesini dünyaya duyurmayı ümit ediyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

 

Ayrıca Barack Obama önderliğinde gerçkeleştirilen IŞİD ile mücadele için koalisyon özel temsilcisi John Allen "Kobani ve çevresindeki IŞİD hedeflerini stratejik gerekçelerle değil insani gerekçelerle vuruyoruz" açıklamasında bulundu.

Günün Diğer Haberleri