İlçeyi Karıştıran Olay

İçtikleri şebeke suyundan zehirlendikleri gerekçesi ile Gaziantep'in Nizip ilçesinde 2 bin 400 kişi hastaneye gitti.

GÜNCEL - 2014-10-16 17:14:18

Gaziantep'in Nizip ilçesinde akiam saatlerinde Nizip Devlet Hastanesi ve iki özel hastanede, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan yüzlerce kişi karın ağrısı, miğde bulantısı, kusma, ishal, yüksek ateş şikayetleri ile serum tedavisi gördü. Kısa süre müşade altında tutulan vatandaşlar daha sonra taburcu edildi.
 
 
Hastanede tedavi gören 1 bin 400 kişinin içtikleri sudan zehirlendikleri iddialar arasında.
 
 
Yaşanan bu durumlar ve iddialar üzerine ise, hastanelerde kısa çaplı krizler yaşandı.
 
 
 
KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA 
 
 
Yaşanan olay ardından, olayla ilgili, Kaymakam Harun Sarıfakıoğlu açıklama yaptı. İçme su örneklerinin alınarak incelemeye gönderildiğini söyleyen Kaymakam Sarıfakıoğlu; "Su numunelerinde yapılan ilk analizlerde olumsuz bir bulguya rastlanmadı"  “Ciddi bir sağlık sorunlarının olmadığı tespit edilmiştir. Su numuneleri üzerinde ayrıntılı incelemeler devam ediyor. Ancak vatandaşlarımızın kullanmış oldukları şebeke sularını kaynatarak içmeleri ve hijyene çok dikkat etmeleri gerekmektedir.
 
Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Hıfzısıhha Kurulu'nun kararı gereğince ilçedeki su depolarının rutin olarak klorlanması kararlaştırıldı. Nizip Devlet Hastanesi'nin yanı sıra ilçedeki aile sağlığı merkezlerinin de 4 gün boyunca 24 saat açık kalmasına karar verildi.'' diyerek açıklama yaptı.
Günün Diğer Haberleri