IŞİD'den Büyük Hata

IŞİD örgütlerinin Musul-Zumar yoluna döşedikleri mayınlar örgütün kendi üyelerinin bulunduğu araç geçerken patladı.

DÜNYA - 2014-10-16 19:02:54

Musul'un Zumar Nahiyesi Mısri Köyü yakınlarındaki bir köpriye IŞİd örgüt üyeleri mayınlar döşedi. Ancak mayınlar, yine kendi örgütlerinin bulunduğu bir aracın mayınlarla dolu bölgeden geçmesi ile birlikte patladı. Olay sonrasında 20 IŞİD militanının öldüğü, yaklaşık 30 IŞİD militanının da yaralandığı bildirildi.

 

IŞİD tarafından, peşmerge güçlerinin geçiini engellemek amacı ile dün gece Musul'un Zummar Nahiyesi'ne bağlı Mısri Köyü yakınlarındaki bir köprüye birçok mayın döşendi. Ancak plan düşünüldüğü gibi işlemedi. IŞİD örgütüne ait bir araç mayınlarla döşeli bölgeden geçerken, mayınlar ve köpriye döşenen diğer patlacılar da patladı. 

 

Zummar-Musul yolu üzerinde bulunan köprüde meydana gelen patlamada 20 IŞİD'linin öldüğü. 30'a yakınının ise yaralandığı bildirildi. Peşmergelerin geçişini engellemek üzere yerleştirilen mayınlarla dolu olan ve patlayan köprü ise yıkıldı. Yetkililer ise, IŞİD militanlarının bulunduğu aracın bu durumdan, yerleştirilen mayınlardan haberlerinin olmadığı olasılığını bildiriyor.

Günün Diğer Haberleri