Seri Katilden İtiraf

39 kişiyi öldürdüğünü itiraf ederek dünyanın en azılı seri katilleri arasına giren 26 yaşındaki Brezilyalı güvenlik görevlisi Thiago Henrique Gomes da Rocha cinayetlerini büyük bir soğuk kanlılıkla itiraf etti.

DÜNYA - 2014-10-17 12:02:35

Geçtiğimiz ocak ayında bir motosiklet plakası çalmaya çalışırken Brezilya polisi tarafından yakalanan Rocha, gözaltına alınmış ancak daha sonra serbest bırakılmıştı. Serbest bırakıldıktan bir kaç gün sonra Rocha, bu kez sahte bir plakalı motosiklet kullanırken yakalandı. Gözaltına alındığı iki kez de serbeste kalan adam, sadece sahte plaka çalmaktan yargılanıyordu.

 

Cinayetlerle ilgili polisleri şüphelendiren olay ise, son dönemlerde gittikçe artan ve açıklaması birçok incelemeye rağmen bir türlü yapılamayan ölümler oldu. Kurbanlarını silahla öldürmeden önce "Soygun var" diye bağıran ancak olay yerinden hiç bir şey çalmadan ayrılan Rocha'ya ulaşan Brezilya polisine bağlı özel bir ekip salı gübü bir operasyon düzenledi. Rocha'nın annesiyle birlikte yaşadığı evde sahte plakalara ve cinayetlerin işlendiği tabancaya rastlandı.

 

Yakalanan Rocha polise, işlediği 39 cinayeti de itiraf etti. İtirafı ardından Brezilya polisi tarafından adam için seri katil kanısına varıldı. Konulduğu cezaevinde bileklerini keserek intihar etmeye çalışan adamın en küçüğü 14 yaşında olan kurbanları arasında travestiler ve evsizler de bulunuyor. Rocha, kurbanlarını motosikleti ile gezerken rastgele seçiyor ve tabancasıyla öldürüyordu.

Günün Diğer Haberleri