Ve Rapor Sonuçlandı ...

Münevver Karabulut cinayeti zanlısı Cem Garşoğlu, cezasını çekmek için yattığı Silivri Cezaevi'ne kendini asarak intihar etmişti. İntihar sonrasında ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığının tespiti için, Garipoğlu'nun anne ve babasından doku örnekleri alındı. Alınan doku örnekleri ile Cem Garipoğlu'nun DNA'sının uyumlu olduğu tespit edildi.

GÜNCEL - 2014-10-18 14:24:36

Münevver Karabulut'un vahşi ölümünden dolayı 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve geçtiğimiz günlerde cezasını çekmek için kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde kendisini asarak intihar eden Cem Garipoğlu'nun anne ve babasından, ölen kişinin gerçekten Cem Garipoğlu olduğunun tespiti için, iki gün önce Adli Tıp Kurumu tarafından doku örnekleri alıdnı.

 

Karabulut ailesinin Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na talepleri üzerine Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve babası Mehmet Nida Garipoğlu'ndan alınan kan ve tükürük örnekleri, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nde intihar eden Cem Garipoğlu'ndan alınan DNA profili ile aynı olduğu tespit edildi. 

 

DNA karşılaştırılmasının sonucu olan rapor, bugün UYAP üzerinden Silivri Başsavcılğı'na ulaştı.

 

Alınan rapora göre, Silivri Cumhuriyet Başsavcılıpı, Garipoğlu ailesinin DNA profillerinin uyumlu olduğunu söyledi.

Günün Diğer Haberleri