Protesto için Kulağını Kesti

Rusya'da ressam Pyoter Pavlenskiy, geçtiğimiz yıl da işkence yöntemleri ile protesto yapan ve bu yıl da kulağını keserek yeni bir eylem gerçekleştirdi.

DÜNYA - 2014-10-20 11:58:33

Geçtiğimiz yıl kendini büyük bir çivi ile testislerinden Kızıl Meydaba mıhlayan ressam Pyoter Pavlenskiy, bu yıl da adli psikiyatrinin devlet tarafından politik amaçlar için kullanılmasını protesto ederek, çırılçıplak şekilde başkent Moskova'nın en büyük ruh hastalıkları enstitüsü olan "Serbskiy" nin duvarına çıkarak, kulak memesini kesti.

 

Sovyetler zamanında ünlenen enstitünün duvarına çırılçıplak tırmanarak, bir kaç dakika oturduktan sonra bir eliyle kulağını tutan ve diğer elin de olan bıçakla da kulak memesini keserek, otoritenin istenmeyen kişileri psikiyatrik teşhisler koyarak toplumdan nasıl ayrıldığını göstermeyi amaçlayan eylemini gerçekleştiren ressam Pyoter Pavlenskiy, sokakta bekleyen arkadaşı Oksana Şalgine tarafından görüntülendi. 

 

Olay yerine gelen polis ekipleri büyük uğraşlar sonucunda, kanlar içinde kalan ressamı, apar topar olay yerinden uzaklaştırdı.

 

Daha önceden de 2012 yılında narkoz kullanmadan iğne iplikle ağzını dikmişti. Bu eylemini ise Pussy Riot punk grubuna destek amaçlı yapmıştı. 2013 yılının Mayıs ayında ise, ressam kendisini çırılçıplak şekilde dikenli tellere asmıştı. Bu etlemini Rusya'da yaşayan insanların sisteme karşı savunmasız olduğu gerekçesi ile gerçekleştirmişti. Son olarak da yine 2013 yılının Kasım ayında kendisini testislerinden 20 santimetrelik bir çivi ile çivileyerek Kızıl Meyda'na mıhlamıştı.

Günün Diğer Haberleri