Düğün gibi cenaze töreni

Mersin'de akıllara durgunluk veren bir cenaze töreni düzenlendi. Muazzez Sınar, "mürüvvetini göremedim" diyerek hem ağıt yaktı hem de cenazede davul zurna eşliğinde oynadı.

YEREL - 2014-08-20 14:15:23

Mersin Üniversitesi Matematik Bölümü 3.sınıf öğrencisi Mehmet Deniz Sınar, Merkez Yenişehir ilçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda bir kazaya kurban gitti. Arkadaşlarıyla yürüyen Deniz Sınar'a D.A yönetimindeki KKTC plakalı bir otomobil çarptı. Kazanın etkisiyle ağır yaralanan Sınar, Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 8 gün süren tedavinin ardından Sınar, sevk edildiği Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi'nde dün hayata gözlerini yumdu.

 

Babasını da geçtiğimiz yıl kaybettiği öğrenilen Sınar için merkez Akdeniz ilçesi Turgutreis Mahallesi'ndeki evinde cenaze töreni düzenlendi.

 

Cenaze töreninde şimdiye kadar eşine benzerine rastlanmayan bir tören düzenlendi. Gencin arkadaşları ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Anne Muazzez Sınar ise "mürüvvetini göremedim" diyerek ağıt yaktığı oğlu için geleneklerine göre davul zurna çaldırdı.

 

Anne Sınar, yakınlarıyla beraber hem ağladı hem de oynadı. Anne, oğlunun eline cenaze aracında kına da yaktırdı. Ardından genç ç ​ocuğun bedeni Karaduvar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Günün Diğer Haberleri