Gazze kan ağlıyor

Mısır’da ateşkes arayışlarının sonuçsuz kalmasının ardından Gazze’ye yönelik hava saldırısı yapan İsrail ordusu katliamı sürdürüyor. 7 Temmuz’dan bu yana ölü sayısı 2 bin 32 oldu.

DÜNYA - 2014-08-20 14:30:55

İsrail ordusunun, Gazze'den roket atıldığı iddiası üzerine ateşkesi bozarak yeniden başlattığı saldırılarda dünden bu yana 5'i çocuk 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılardan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 32'ye yükseldi.

 

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'nin doğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi'ne havadan düzenlediği saldırıda 3 yaşındaki Nur Muhammed Abdulbasit Ebu Husayra isimli kız çocuğunun yaşamını kaybettiğini ifade etti. Kudra, aynı saldırıda 3'ü ağır 7 kişinin de yaralandığını kaydetti.

 

İsrail'in dünden bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında 5'i çocuk 15 kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Kudra, "İsrail ordusunun 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılardan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 32'ye yükseldi, 10 binden fazla Filistinli de yaralandı" dedi.

 

REFAH SINIR KAPISINI KAPATABİLİRİZ

Gazze Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subha, İsrail'in sabah saatlerinde Refah Sınır Kapısı'nın dış bekleme salonunun etrafındaki bazı yerleri vurduğunu belirtti. Bu saldırılarda ikisi çocuk, biri kadın 4 kişinin yaralandığını bildiren Ebu Subha, bu nedenle kapının Gazze'deki bölümünde çalışmaların durduğunu kaydetti.

 

Kaynak: AA


Günün Diğer Haberleri