Bahçeli’den bomba etkisinde açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İlk kez halkın oyları ve iradesi ile seçilen 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ağustos'ta TBMM’de yapılacak yemin törenine katılacağını açıkladı.

SİYASET - 2014-08-20 15:25:38

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli gündemdeki konuları değerlendirdi. Lice’de yaşanan olayları eleştiren Bahçeli, PKK’nın eline hükümet tarafından koz verildiğini söyledi.

 

“GÜL, TERBİYE EDİLMEKTEDİR”

Bahçeli, “Son günlerdeki gündem partinin tek isme endekslendiğini gösteriyor. Erdoğan Davutoğlu’nu zorlama ile halef olarak göstermiştir. 28 Ağustos’tan sonra AKP’ye döneceğini açıklayan Gül, Erdoğan tetikçilerinin iştahlı saldırıları ile terbiye edilmektedir. Erdoğan’ın danışmanı olarak ün kazanan kişi de sürekli yazarak AKP’nin şifrelerini kamuoyuna bildirmektedir. AKP’nin kimseye diyet borcu yok diyen bu danışman gizliden gizliye acaba başbakan olur muyum sevdasındadır” dedi.

 

“YENİ YETMEYE TESLİM ETSİNLER”

Bahçeli, “Mademki bu şahıs AKP’nin yol haritasını çizmekte, AKP’nin kuruluşunda onca emeği olan isme ayar verecek durumdadır. Erdoğan, Davutoğlu ile vakit kaybetmektense mührü bu danışmana vermelidir. Başbakanlık görevini bu yeni yetmeye teslim etmelidir” diye konuştu.

 

“YEMİN TÖRENİNE KATILACAĞIZ”

Bahçeli, açıklamasında MHP'nin devlet geleneklerine saygılı olduğunu vurgulayarak, “Devlet geleneklerine saygı gereği Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine katılacağız. Cumhurbaşkanlığının yemin töreninde MHP Meclis’te olacaktır” dedi.

 

KILIÇDAROĞLU KATILMAYACAK

Diğer yandan, ana muhalefet partisi olan CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yemin törenine katılmayacağını açıklamıştı.


Günün Diğer Haberleri