LPG Kullananlar Dikkat

Türkiye LPG Derneği Başkanı Selim Şiper'in yaptığı açıklamaya göre, petrolde olan fiyat düşüşü LPG fiyatlarını etkilemeyecek.

GÜNCEL - 2014-10-21 14:59:57

LPG üretiminin petrolün aksine doğalgaza bağlı olduğunu belirten Şiper, som 1 yıl içersinde ABD'nin kaya gazından dolayı LPG üretiminin artması ile birlikte fiyatlarda düşüş olduğunu ancak bundan sonra daha fazla bir düşüş beklenmemesi gerektiğini bildirdi.

 

"Son 1,5 yıldaki düşüş trendi bundan sonraki süreçte daha az olacaktır. Afaki bir durum beklenmiyor. Düşünülenin aksine, kış aylarıyla gelen talep artışı, özellikle Japonya ve Çin’in talebindeki artış LPG fiyatlarını da artırabilir. Petrol fiyatlarının düşüşüne aldanıp kimse fazla plan yapmasın. Fiyatlar indiği süratle çıkabilir, 80 dolarlık seviyeye alışmak doğru değil. Petrol fiyatlarını teknik açıdan aşağı çekecek bir dinamik yok. Fiyat düşüşlerinin tamamen politik sebeplerle olduğunu düşünüyorum."

 

Dünya LPG Derneği Otogaz Müdürü Alexander Stöhr de yaptığı açıklamada kış aylarının yaklaşması ile hem doğalgaz hem deLPG'ye olan talebin artmasına bağlı olarak artan talep sonucunda yine de LPG fiyatların da düşüş beklenmediğini söyledi.

Günün Diğer Haberleri