Yüksekova Saldırısı ile İlgili Son Gelişmeler

Cumartesi günü Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 3 askerin şehit edilmesiyle alakalı olarak gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si sorgularının ardından serbest bırakıldı. Bunun dışında olayla ilgili dün gece düzenlenen bir diğer operasyonda ise, 3 kişi daha gözaltına alındı.

GÜNCEL - 2014-10-27 12:35:04

Hakkari Yüksekova'da Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Güller, erler; Ramazan Köse, Yunus Yılmaz cumartesi günü saat 16:00 sularında Yüksekova Harunan Karakolu'ndan elektrik malzemesi almak için ilçeye çıktılar. Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde maskerli teröristlerin silahlı saldırısına uğrayarak şehit edildiler. 3 şehit dün Hakkari ve Van'da yapılan törenler ardından memleketlerine gönderilirken, terösristlerin yakalanması ile ilgili soruşturmalar devam ediyor. Ayrıca Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi tarafınca şehitlerin olayları ile ilgili çekilen görüntü ve fotoğraflara yayın yasağı da getirildi.

 

 

GÖZALTI SAYISI

 

Yaşanan olayın ardından yapılan ilk çalışmalar sonucunda Yeşildere Mahallesi'nde bir otomobilde arama ve kimlik kontrolleri yapılırken M.K., E.K. ve İ.B. gözaltına alındı. Yeşildere ve Güngör Mahallelerinde evlere yapılan operasyonlarda ise, M.A.A., O.B, B.A. gözaltına alınırken, bu kişilerin Emniyetteki sorguları ardından E.K. ve B.A. serbest bırakıldı. Diğer gözaltındaki kişilerin sorguları devam ederken, 3 kişi daha gözaltına alındır. 

Günün Diğer Haberleri