IŞİD'i Türk Kadın Giydiriyor

IŞİD'in üniformaları, Almanya'dan geliyor. Bu üniformaları satan ise bir Türk kadın.

GÜNCEL - 2014-10-27 17:12:33

IŞİD ve militanlarının giydikleri üniforma, çizme gibi eşyaları Almanya'dan geliyor. Almanya'da Nuran B. adında bir Türk tekstilciden alınan kıyafetler, türkiye üzerinden IŞİD'e gönderiliyor. Türk toptancının, üniformalar dışında Suriye'ye kaleşnikof mermisi ve gece görüş dürbünü de teklif ettiği iddia ediliyor. Nuran B., bu iddiaya  “Ben islamcı değilim, avukatım konuşmamı istemiyor” yanıtını veriyor.

 

 

Terör örgütü IŞİD ile Almanya'daki Türkler'in ilişkileri her geçen gün farklı boyutlara ulaşıyor. Daha önce Almanya'dan birçok kişi savaşçak için giderken şimdi ise IŞİD'in giydiği üniformalar dahil, savaşçıların farklı giysilerinin, bir Türk kadın tarafından üretildiği ortaya çıktı.

 

Bu durumun ortaya çıkmasını elektrik teknisyeni olan 31 yaşındali Kassem al-R.'nin, Bonn'da yapılan bir operasyon sonucunda yakalanması sonucu ortaya çıkarıldı.

 

Terör örgütü IŞİD'e malzeme ve eşyalar, Bild gazetesi tarafından tespit edilen deponun sahibi olan Nuran B. tarafından sağlanmış. Malzemeyi satın alan tutuklanırken, Nuran B. ise konuşmama hakkını kullanıyor.

 

Almanya'da 2002 yılından beri yaşayan, eşi ve 3 çocuğu olan kişi, “Terör örgütü IŞİD’e askeri malzeme ve uniforma sağlamak” gerekçesi ile tutuklandı. 

 

130.000 EURO'LUK MALZEME

 

Yapılan soruşturma ve incelemeler ardından ise bu askeri malzemelerin alımının ise Ulm Kenti2nde tekstilci olan Nuran B. adında bir Türk kadını tarafından sağlanıldığı ortaya çıktı. Son olarak 10 ay önce, 6000 askeri ceket, 7500 çizme ve 100 asker gömleğin de için de bulunduğu yaklaşık 130.000 Euro'luk malzemenin satıldığı tespit edildi.

 

"İSLAMCI DEĞİLİM"

 

Nuran B. tarafından Türkiye üzerinden IŞİD'e gönderilen askeri malzemelerin, üniforma ve çizmelerin yanı sıra, Nuran B.'nin Suriyelilere gece görüşü dürbün ve kaleşnikof mermisi de satmayı teklif ettiği iddia ediliyor.

 

İslamcı olmadığını ve avukatının kimseyle bu konu hakkında görüşmesini istemediğini söyleyen kadın, tüm soru ve konuşmaları redeetti. Ayrıca özel timler tarafından yapılan operasyonlar devam ediyor. Suriye'ye gitmek için hazırlık yapan 15 kişinin evlerine baskın düzenlendi ve kişiler gözaltına alındı.

Günün Diğer Haberleri