Ankara'ya Yürüyorlar

Soma'da yaşanan maden faciası ile aynı şirket tarafından işletilen Atabacası Maden Ocağı çalışanlarından bir grup, bu ayki maaşlarının ödenmemesi sebebi ile Ankara'ya kadar yürüyüşe başladı.

GÜNCEL - 2014-10-28 13:59:20

Bu ayki ücretlerinin ödenmediği gerekçesi ile yaklaşık 400 kadar maden işçisi Cengiz Topel Meydanı'nda bir araya gelerek, bir çok sloganlar attı. İçinde bulundukları duruma çözüm için ise maden işçileri Ankara'ya yürüyecek.

 

"VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR"

 

Atabacası Maden Ocağı işçilerinden olan, yürüyüşe katılan Ali Söğüt, AA muhabirine bu ayki ücretlerini alamadıklarını ve bu ücretleri ne zaman alacakları hakkında da bilgilendirilmediklerini dile getirdi. Ayrıca kendilerine verilen sözlerin de tutulmadığını söyleyen maden işçisi Söğüt,  "Ocakların 6 ay geçen süreye rağmen açılmamasına anlam veremiyoruz. Özel bir çalışma mı yürütülüyor? Biz geleceğimizi arıyoruz" dedi.

 

Şehirlerarası yürüyen işçilerin trafiği aksattırmaması amacı ile polis vejandarma güvenlik önlemleri aldı.

    

MADENCİLER KIRKAĞAÇ'TA 

Ankara'ya yürüyen yaklaşık 3.500 işçinin sayıları da artıyor. Madenciler Kırkağaç'a ulaştı.    

 

Konuyla ilgili Maden İş Sendikası 3 No'lu Şube Başkanı Cafer Bülbül de bir açıklama yaptı. Bülbül'ün açıklaması:

 

 “Eynez’de çalışan arkadaşların maaşları yatmadı. Diğer işletmedekilere de verilen sözlerin tutulmadığını bordrolarda gördük. Biz işimizi aşımızı istiyoruz. Bu şirket eğer çalışmayacaksa, devlet el koysun.”

Günün Diğer Haberleri