Jinekolog Bekaretini Bozdu

41 yaşındaki bir kadın, kasıklarında yanma şikayeti sebebi ile gittiği jınekoloğun, muayene sırasında bekaretini bozduğunu iddia edere, doktora dava açtı.

SAĞLIK - 2014-10-28 15:04:53

İstanbul Fatih'te yaşayan 41 yaşındali S.G. adında bir kadın kasıklarındaki yanma ve karın ağrısı sebebi ile doktora gitti. Doktor Z.Y.'nin kendisinin bekar olup olmadığı hakkında bilgi almadan ve mahiyetini açıklamdan sadece bir test yapacağını söylediğini anlatan S.G.,  "Ultrasonla herhangi bir muayene yapmadan bir metal Çubuk kullanarak test yaptı. Sonra kanama oldu." dedi. Doktor kadına kanı silmesini söylenesi ardından kanamanın da kadının muayenede kendini çok fazla germesi sebebi ile olduğunu anlattığını da söyledi.

 

S.G.'nin açıklamaları şu şekilde devam etti: Kanamalarım sürünce ertesi gün başka bir doktora gittim. Bu kez ‘rahim ağzında taze kanamalı yırtıklar var, artık bakire değilsin’ yanıtını aldım. Toplumun yapısı ve değerleri kapsamında evlenmemiş bir bayan olarak çok zor durumda bırakıldım” 

 

Doktor Z.Y. ise iddalar üzerine hakim karşısında " Bana bakire olmadığını ifade etmiş olmalı ki o muayeneyi yaptım. Bu muayene sırasında normal bir kanama dışında bir şey olmadı. Muayene sırasında kullandığım alet doğum yapmış kadınlarda bile kanamaya neden olabilir.Bakire olan birisinin buna tepki vermemesi mümkün değildir" şeklinde kendini savundu.

Günün Diğer Haberleri