PKK'de 3 Şehidimiz ile İlgili İlk Açıklama

Yüksekova'da 3 askerimizin sivil olarak çarşı iznindeyken sokak ortasından vurularak şehit olmasının ardından PKK günler sonra suskunluğunu bozarak ilk açıklamasını yaptı.

GÜNCEL - 2014-10-28 18:03:31

Yüksekova'da 3 askerimizin şehit edilmesi ardından PKK: "3 askerin öldürülmesi olayına ilişkin verilmiş herhangi bir talimatımız yoktur. Örgütlü birimlerimizin bu olayla herhangi bir ilişkisi söz konusu olmadığı gibi tarafımızdan olayın somutlaştırılmasına ilişkin araştırma devam etmektedir" açıklamasında bulundu.
 
PKK'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada 25 Ekim'de Kağızman'daki çatışmada 3 PKK'lı Türk güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğüne de yer veriliyor. Açıklamaları, " Yaşanan her saldırı karşısında Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak misilleme hakkımız mevcuttur. Fakat Gever'de 3 askerin öldürülmesi olayına ilişkin verilmiş herhangi bir talimatımız yoktur. Örgütlü birimlerimizin bu olayla herhangi bir ilişkisi söz konusu olmadığı gibi tarafımızdan olayın somutlaştırılmasına ilişkin araştırma devam etmektedir." şeklinde devam ediyor.
Günün Diğer Haberleri