Kurtulan Maden İşçisi Anlattı

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarından kömür ocağında iddialara göre galeriyi su basmayı ardından 18 işçi yeraltında mahsur kalırken 8 işçi kaçarak kurturldu.

GÜNCEL - 2014-10-28 19:01:41

Karaman'da maden ocağından kurtulan işçi Kerim Parlar ise, madende yaşanan korkunç anları Habertürk canlı yayınında anlattı.

 

 

“Biz arkadaşlarla aynı hizada çalışıyorduk. Bir anda fırtına çıkar gibi oldu. Arkadaşlar ‘kaçın’ dediler. Diğer arkadaşlar peşimizden gelmediler. Biz geriye döndük ama ‘bize kaçın’ dediler.

 

Tırmandık o esnada su arkamızdan geldi. Maskelerimiz yanımızdaydı. Ama maskelerimizi takma fırsatımız olmadı. Panikledik, nefesimizin kesileceğini düşündük. Kendi imkanlarımızla bir arkadaşımızı çıkardık. Düz galerilerden yukarıya doğru çıkan bacalar var. Peşimizden gelmeyen arkadaşlar muhtemelen oraya doğru çıktılar. Orada olduklarını tahmin ediyoruz. Oraya su basmadıysa kurtulma şansları var.

 

Sıkıntı verici şekilde gaz yoktu. Çok panikledik. Bir an önce kendimizi dışarıya atmaya çalıştık. Bir arkadaşımız daraldı, kendi imkanlarımızla dışarıya çıkardık."

Günün Diğer Haberleri